Vyhledej
Královédvorsko > Sport > cyklistika

Umíte naplno využívat cyklobusy pro vaše výlety? Podívejte se na pár "cyklohacků" z pohledu návštěvníka, nebo obyvatele Dvora Králové n. L.

Každou sobotu a o prázdninách i ve čtvrtek městem cyklobus projede hned 8x!

Redakce / 2.06.2018
Cyklobusy na Královédvorsku jsou v ohrožení, protože nejsou využívány tolik, kolik se očekávalo. My je využíváme a proto by nám bylo moc líto, kdyby jich ubývalo. Rozhodl jsme se tedy vám předat některé nápady, fígle a třeba i trasy, které máme buď projeté, nebo se na ně chystáme. A budeme moc rádi, když doplníte také nějaké :-)

FOTOGALERIE - Umíte naplno využívat cyklobusy pro vaše výlety? Podívejte se na pár

Začneme ale hodně jednoduše. Máme totiž pocit, že je poměrně dost lidí, kteří vůbec neumí číst v jízdních (ne)řádech. A hledat cyklobusy v IDOSu asi nikoho nenapadne. Tedy začínáme prostým přehledem odjezdů z autobusáku ve Dvoře Králové nad Labem

Odjezdy cyklobusů ze Dvora Králové n. L.:

Níže popsané platí pro soboty od května do konce prázdnin a také pro čtvrtky o prázdninách. Část tras cyklobusů jede v sobotu i v září. Ty co už v září fungují omezeně jsou označeny v jízdním řádu hvězdičkou.

6:00 - Jaroměř, Hradec Králové

v obou městech se můžete napojit na cyklobusy Kladského pomezí, nebo na Orlické hory. A nebo si vychutnat ranní cestu po nové cyklostezce podle Labe domů. V Hradci je cyklobus za pouhých 35 minut! 

7:55 - Mostek, Hostinné, Vrchlabí

Ve Vrchlabí můžete přeskočit hned na 4 další směry po celých Krkonoších. V Hostinném doporučujeme překrásnou cestu po turistické modré hřebenovce na Hrádeček a do Trutnova, nebo si jen vystoupat z Chotěvic na Kateřinu a užít si epesní 9km sjezd Vítěznou do Dvora. Na Mostkách je parádní skejt park a úžasná hřiště pro děti, dál koupaliště a doporučujeme opět hřebenovku po modré na Pecku.  

10:28 - Choustníkovo Hradiště a Kuks

Zejména pro rodiče s dětmi je tento přibližovák úžasnou pomocí a úlevou. Z Kuksu se i s dětmi můžete vypravit po cyklostezce směrem k Jaroměři. Doporučuji ale začít vrchem od špitálu Slotovem do Brodu, kde je fajn občerstvení pod mostem. Ale můžete jet třeba i dál do Smiřic a Hradce. Podle schopností. Nebo nechat rodinku v Říčních a slunečních Lázních na Úpě a Hradec si dát sami :-) 

10:50 - Zvičina

To je nejznámější místo pro cyklobus a je tu tisíc možností, jak s nastoupanými metry naložit. Sešup do Dvora je fajn, ale je to trochu škoda. Moc doporučujeme cesty na "druhou stranu" které Dvoráci po hříchu vůbec neznají. Po červené přes Kal na Pecku je ráj na zemi! To samé po zelené do krásného Úhlejova, Miletínských Lázní a Miletína.  A mnoho dalších možností. 

12:25 - Choustníkovo Hradiště a Kuks

Po obědě nádobí do myčky a fofrem na kolo. Pupek si vyvalíte v cyklobuse. K již výše uvedeným tipům přidávám tento. I s hodně malými dětmi dokážete přes hromadu zastávek, hospůdek a hřišť dorazit až do Hradce! Kde snadno skočíte na rychlík do Dvora nebo i na cyklobus  ve 20:15. Lze také vyrazit na obligátní trasu na Betlém, nebo na málo využívanou modrou na Kašov a mrknout se jak nám chátrá zkrachovalý golf Nová Amerika. V Litiči na návsi je fajn dětské hřiště a od kostela asi 1km překrásná cyklostezka i pro in-line brusle směrem k Velichovkám. Jsme pyšní, že do turistikých map byla jen před pár lety zanesena po našem upozornění :-)

17:05 - Mostek, Hostinné, Vrchlabí 

V létě je i kolem 18 hodiny stále světlo a už není pařák a dát si 2 hodiny třeba na silničce hezky v tempu ještě nikomu neuškodilo. A když to z Vrchlabí na Hostinné přes Kunčice tak krásně z mírného kopečka odsejpá :-) 

19:22 - Miletín, Hořice, Hradec Králové

To už opravdu pro Dvoráky moc není, ale může to rozhodně pomoci lidem z těchto měst v návratu z toulek po Královédvorsku. Pokud máte komu to doporučit, určitě to udělejte :-)

Prosíme, pošlete nám vaše trasy, v těchto článcích budeme pokračovat, aby nám cyklobusy nezrušili, ale naopak, aby se významně rozšiřovaly! 




Související články
Oblíbené cyklobusy začnou cyklisty i turisty převážet už 2. června 2018
Cyklobusy v Podkrkonoší fungují zřejmě poslední rok
Výlukový jízdní řád cyklobusů do Vrchlabí a na Zvičinu (16. července - 31. srpna 2018)
Chutné kolečko na kole - aneb Královédvorsko chutná i na talíři
Cyklobusy vyvezou nejen do Krkonoš i cyklisty ze Dvora Králové
Detailní přehled Krkonošských cyklobusů! Kudy? Kam? Jak?
Ve Dvoře Králové jsou cykloboxy! Pro své návštěvníky je pořídila místní zoo
Vaše komentáře

Přečteno 889x
 
12.04.2024 - od 6. dubna 2024 se změnily ordinační hodiny lékařské pohotovostní služby (LPS) pro dospělé v nemocnici v Trutnově – o víkendech a svátcích budete moct navštívit LPS od 8 do 18 hod. Dětská pohotovost zůstává o víkendech a svátcích nezměněna od 8 do 20 hod.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
01.03.2024 - Kvůli zbořenému mostku je uzavřená silnice 3008 mezi obcemi Úhlejov a Třebihošt. Uzavírka bude z důvodu opravy trvat minimálně do 15. dubna 2024.

Volná pracovní místa

Všeobecná sestra (Domov důchodců)

Terénní pečovatel (Diakonice ČCE DKnL)

Aplikační technik (JUTA, a.s.)


Kalendář akcí
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Technická hodinka (nejen) pro seniory
4.10.2023 08:00 - 31.05.2024 17:00
Plaveš ve škole?
5.04.2024 - 26.05.2024
výstava: DANCE ALL NIGHT
18.04.2024 13:00 - 18.04.2024 15:30
Workshop - praktická ukázka malování na sklo